Dagtrips

Dagtocht naar Sharjah

Ontdek Sharjah vanuit Dubai

Als je in Dubai bent, is het zeker de moeite waard om een dagtocht naar Sharjah te maken. Sharjah is de op twee na grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten en staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed en prachtige architectuur. Het is slechts een korte afstand verwijderd van Dubai, dus je kunt gemakkelijk een dagtrip plannen om deze fascinerende stad te verkennen.

Waarom een dagtocht naar Sharjah maken?

Sharjah is een totaal andere ervaring dan Dubai. Terwijl Dubai bekend staat om zijn moderne wolkenkrabbers en luxe winkelcentra, biedt Sharjah een meer traditionele en culturele sfeer. Je kunt hier het Sharjah Museum of Islamic Civilization bezoeken, de prachtige Al Noor Moskee bewonderen, en slenteren door de smalle straatjes van de oude stad.

Daarnaast staat Sharjah bekend om zijn vele kunstgalerijen en culturele evenementen. Als je geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, zul je zeker genieten van wat Sharjah te bieden heeft. Het is een geweldige manier om een ander aspect van de VAE te verkennen en meer te leren over de lokale geschiedenis en tradities.

Hoe kom je in Sharjah vanuit Dubai?

Er zijn verschillende manieren om van Dubai naar Sharjah te reizen. Je kunt een taxi nemen, wat de snelste en meest handige optie is. Een taxi vanuit het centrum van Dubai naar Sharjah kost ongeveer 100 AED en duurt ongeveer 30-40 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Een andere optie is om de bus te nemen. Er vertrekken regelmatig bussen vanuit Dubai naar Sharjah en de kosten zijn veel lager dan een taxi. Je kunt de RTA-bussen nemen van verschillende busstations in Dubai, zoals Al Ghubaiba Bus Station of Union Square Bus Station. De reistijd met de bus is ongeveer 1 uur, dus het kan wat langer duren dan met een taxi.

Wat te doen in Sharjah?

Er is genoeg te zien en te doen in Sharjah, zelfs voor een dagtocht. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen:

  • Sharjah Museum of Islamic Civilization: Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie Islamitische kunst en artefacten en is een must-see voor geschiedenisliefhebbers.
  • Al Noor Moskee: Deze prachtige moskee is een van de grootste van de VAE en is zeker een bezoek waard vanwege zijn architectonische pracht.
  • Sharjah Heritage Area: Hier kun je door traditionele souks en smalle steegjes wandelen en de levendige lokale cultuur ervaren.
  • Al Qasba: Dit moderne complex biedt een mix van winkels, restaurants, en amusementsmogelijkheden en is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de lagune.

Wat moet je nog meer weten?

Vergeet niet om respectvol gekleed te gaan wanneer je Sharjah bezoekt, aangezien het een veel conservatievere stad is dan Dubai. Bedekkende kleding wordt op prijs gesteld en het is het beste om geen korte broeken of mouwloze tops te dragen.

Ook moet je er rekening mee houden dat de meeste winkels en restaurants in Sharjah op vrijdagen gesloten zijn vanwege het vrijdaggebed. Als je van plan bent om op een vrijdag te gaan, zorg er dan voor dat je van tevoren controleert of de plaatsen die je wilt bezoeken open zijn.

Probeer het zelf!

Een dagtocht naar Sharjah vanuit Dubai is een unieke en cultureel verrijkende ervaring die je niet mag missen. Dus plan je reis, pak je camera en maak je klaar om te genieten van alle prachtige bezienswaardigheden en geluiden die Sharjah te bieden heeft!

UAE