Dagtrips

Excursie naar Abu Dhabi

Excursie naar Abu Dhabi vanuit Dubai

Heb je altijd al eens Abu Dhabi willen bezoeken, maar verblijf je momenteel in Dubai? Dan is een excursie naar deze indrukwekkende stad zeker de moeite waard! Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, ligt op slechts een uurtje rijden van Dubai en biedt een unieke mix van traditie en moderniteit. Tijdens mijn eigen excursie naar Abu Dhabi heb ik zoveel bijzondere dingen gezien en ervaren, dat ik je graag meeneem op mijn avontuur.

Bezienswaardigheden in Abu Dhabi

Abu Dhabi staat bekend om haar prachtige architectuur, luxe winkelcentra en rijke culturele erfgoed. Een van de meest iconische bezienswaardigheden is de Sheikh Zayed Grand Mosque, een van de grootste en meest indrukwekkende moskeeën ter wereld. Hier krijg je een adembenemend uitzicht op de witte marmeren koepels en minaretten. Vergeet niet om respectvol gekleed te gaan en je hoofd te bedekken.

Een andere must-visit is het Louvre Abu Dhabi, een spectaculair museum ontworpen door de beroemde architect Jean Nouvel. Hier vind je fascinerende kunstwerken en artefacten uit verschillende culturen en tijdperken. Het is een ware artistieke en intellectuele ervaring die je niet mag missen.

Bezoek aan het Emirates Palace Hotel

Tijdens mijn excursie naar Abu Dhabi kon een bezoek aan het beroemde Emirates Palace Hotel natuurlijk niet ontbreken. Dit 7-sterrenhotel is een waar symbool van luxe en weelde. Het imposante gebouw en de weelderige tuinen zijn een lust voor het oog. Vergeet niet om een kopje Arabische koffie te proeven in de lobby en te genieten van het uitzicht op de Arabische Golf.

Tip: neem een foto bij de iconische gouden ATM in het hotel, waar je echt goud kunt kopen met je creditcard!

Culinaire hoogstandjes in Abu Dhabi

Abu Dhabi staat bekend om haar diverse culinaire scene, variërend van authentieke Arabische gerechten tot internationale haute cuisine. Tijdens mijn excursie heb ik genoten van heerlijke gerechten in lokale restaurants en luxe eetgelegenheden.

Een aanrader is een bezoek aan de Marina Mall, waar je een scala aan restaurants en cafes vindt met uitzicht op de jachthaven. Hier kun je genieten van verse visgerechten, traditionele Arabische mezze en internationale gerechten. Vergeet ook niet om een kopje traditionele Arabische koffie te proeven, geserveerd met dadels.

Na een dag vol ontdekkingen en culinaire hoogstandjes is het tijd om terug te keren naar Dubai. Met een hart vol herinneringen en een telefoon vol foto’s keer je terug naar je hotel, wetende dat Abu Dhabi een plek is die je altijd zal blijven inspireren.

Voel je als een echte sjeik in Abu Dhabi!

UAE