Dagtrips

Al Fahidi Historical District tour

Verken het historische Al Fahidi-district in Dubai

Als je de drukte en het moderne aspect van Dubai even wilt ontvluchten, is een bezoek aan het Al Fahidi Historical District een absolute must. Dit charmante en historische deel van de stad neemt je mee terug in de tijd en laat je kennismaken met het traditionele Dubai. Ik heb onlangs een tour door dit fascinerende gebied gemaakt en wil graag mijn ervaring met je delen.

De geschiedenis van Al Fahidi

Al Fahidi Historical District, ook wel bekend als Al Bastakiya, is een van de oudste wijken van Dubai en dateert uit de 19e eeuw. De straten zijn geplaveid met kasseien en de windtorens, ook wel bekend als ‘barjeels’, zijn een kenmerkend aspect van de architectuur in dit gebied. Tijdens de tour kom je meer te weten over de rijke geschiedenis van Al Fahidi en de rol die het heeft gespeeld in de ontwikkeling van Dubai.

De bezienswaardigheden in Al Fahidi

Tijdens de tour door het Al Fahidi Historical District zul je tal van interessante bezienswaardigheden tegenkomen. Zo kun je een bezoek brengen aan het Dubai Museum, gevestigd in het Al Fahidi Fort, waar je meer te weten komt over de traditionele levensstijl en de geschiedenis van de stad. Verder kun je een wandeling maken door de smalle steegjes en de prachtige windtorens bewonderen die de gebouwen in Al Fahidi sieren.

Andere hoogtepunten van de tour zijn:

  • Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding
  • XVA Art Gallery
  • Coffee Museum
  • Old Dubai Walking Tour

De sfeer in Al Fahidi

Wat ik vooral leuk vond aan het Al Fahidi Historical District, was de authentieke sfeer die er heerst. Je voelt je echt alsof je terug in de tijd bent gereisd, terwijl je de prachtige historische gebouwen en smalle steegjes verkent. De bewoners van Al Fahidi zijn vriendelijk en gastvrij, en je zult je hier zeker thuis voelen.

Praktische informatie

Als je van plan bent om het Al Fahidi Historical District te bezoeken, zijn hier een paar tips die je kunnen helpen:

  • Openingstijden: De meeste bezienswaardigheden zijn geopend van zaterdag tot donderdag van 9:00 tot 17:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegang tot het Dubai Museum kost slechts 3 AED per persoon.
  • Vervoer: Het Al Fahidi Historical District is gemakkelijk bereikbaar met de taxi of het openbaar vervoer.
  • Kleding: Het is aan te raden om respectvol gekleed te gaan, aangezien het een historische en culturele wijk is.

Eindoordeel

Al met al was de tour door het Al Fahidi Historical District een onvergetelijke ervaring die ik iedereen zou aanraden. Het is een geweldige manier om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van Dubai, en om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Dus, als je ooit in Dubai bent, vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan dit prachtige historische district!

UAE