Dagtrips

Ras Al Khor Wildlife Sanctuary tour

Ontdek het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary in Dubai

Ben jij een natuurliefhebber en wil je graag de prachtige flora en fauna van Dubai ontdekken? Dan is een tour naar het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary een absolute must tijdens jouw verblijf in deze indrukwekkende stad! Dit natuurgebied ligt op korte afstand van het bruisende stadscentrum en biedt een oase van rust en groen te midden van de woestijn. Hier kun je genieten van de vele vogelsoorten die hier te vinden zijn en even ontsnappen aan de drukte van de stad.

Over het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary

Het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary is een beschermd gebied dat in 1985 werd opgericht om de lokale flora en fauna te behouden en te beschermen. Het is vooral bekend om zijn grote populatie flamingo’s, die hier tijdens bepaalde seizoenen in grote aantallen te zien zijn. Daarnaast zijn er ook vele andere vogelsoorten te vinden, zoals zilverreigers, sterns en visarenden.

Naast de vogels zijn er ook andere dieren te spotten in het gebied, zoals krabben, vissen en zelfs kleine zoogdieren. Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en fotografen die van de prachtige landschappen en wilde dieren willen genieten.

De tour

Er zijn verschillende touroperators in Dubai die excursies naar het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary aanbieden. Tijdens de tour word je begeleid door een ervaren gids die je alles kan vertellen over de flora en fauna van het gebied. Je krijgt de kans om de vogels van dichtbij te observeren en kunt prachtige foto’s maken van de natuurlijke omgeving.

De tours duren meestal enkele uren en zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren vogelaars. Vergeet niet om comfortabele kleding en schoenen te dragen, want je zult veel lopen en soms door modderige paden moeten navigeren.

Belangrijke informatie

Wil je graag een tour boeken naar het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary? Hier zijn enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Openingstijden: Het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
  • Toegangsprijs: De toegang tot het gebied is gratis voor bezoekers.
  • Beste tijd om te bezoeken: De beste periode om flamingo’s te spotten is tussen november en maart.
  • Vervoer: Het is aan te raden om een taxi te nemen naar het sanctuary, aangezien het openbaar vervoer beperkt is in de buurt.

Ontdek de wilde kant van Dubai

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte en het stadsleven van Dubai, is een bezoek aan het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary een absolute aanrader. Hier kun je genieten van de prachtige natuur en de vele vogelsoorten die hier te vinden zijn. Vergeet niet om je camera mee te nemen en je te laten betoveren door de serene schoonheid van dit unieke natuurgebied. Een tour naar het sanctuary zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn tijdens jouw verblijf in Dubai!

UAE