Steden

Verkenning van het historische centrum van Dubai

Verkenning van het historische centrum van Dubai

Ben je van plan om Dubai te bezoeken en wil je meer te weten komen over de rijke geschiedenis van deze moderne metropool? Dan is een verkenning van het historische centrum van Dubai zeker de moeite waard! Tussen de indrukwekkende wolkenkrabbers en luxe winkelcentra vind je een schat aan historische bezienswaardigheden die een kijkje bieden in het verleden van deze bruisende stad. Ik heb onlangs het historische centrum van Dubai bezocht en deel graag mijn ervaring met jou!

Al Fahidi Historical Neighbourhood

Een van de meest fascinerende plekken in het historische centrum van Dubai is de Al Fahidi Historical Neighbourhood, ook wel bekend als Bastakiya. Deze wijk dateert uit het begin van de 20e eeuw en biedt een uniek kijkje in het traditionele leven in Dubai. Wandel door de smalle steegjes en bewonder de prachtige windtorens en traditionele huizen die hier te vinden zijn. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan het Dubai Museum, gevestigd in het Al Fahidi Fort, waar je meer te weten komt over de geschiedenis en cultuur van Dubai.

Belangrijke informatie:

  • Openingstijden: zaterdag – donderdag van 8:30 tot 20:30, vrijdag van 14:30 tot 20:30
  • Toegangsprijs: AED 3 voor volwassenen, AED 1 voor kinderen onder de 6 jaar
  • Adres: Al Fahidi St, Bur Dubai, Dubai

De Goudsoek

Een andere niet te missen attractie in het historische centrum van Dubai is de Goudsoek, ook wel bekend als de Gold Souk. Deze beroemde markt is de grootste goudmarkt ter wereld en trekt bezoekers van over de hele wereld aan. Wandel langs de vele juwelierszaken en bewonder de schitterende gouden sieraden die hier te koop zijn. Vergeet niet om te onderhandelen over de prijs, aangezien dit een belangrijk onderdeel is van de cultuur in Dubai!

Belangrijke informatie:

  • Openingstijden: zaterdag – donderdag van 10:00 tot 22:00, vrijdag van 16:00 tot 22:00
  • Adres: Sikkat Al Khail Rd, Deira, Dubai

De Dubai Creek

Een van de meest iconische attracties in het historische centrum van Dubai is de Dubai Creek. Deze natuurlijke zeearm verdeelt de stad in twee delen, Bur Dubai en Deira, en speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van Dubai als handelscentrum. Maak een boottocht over de Dubai Creek en bewonder de prachtige uitzichten op de skyline van Dubai terwijl je langs historische gebouwen en traditionele dhows vaart.

Belangrijke informatie:

  • Boottochten zijn beschikbaar vanaf verschillende locaties langs de Dubai Creek
  • Informeer ter plaatse naar de prijzen en vertrektijden

Ik hoop dat je net zo genoten hebt van het verkennen van het historische centrum van Dubai als ik! Het is echt een unieke ervaring om de rijke geschiedenis van deze moderne stad te ontdekken. Vergeet niet om je camera mee te nemen en volop te genieten van de prachtige bezienswaardigheden die Dubai te bieden heeft. Wie weet kom je me daar wel tegen, wandelend door de smalle steegjes van Al Fahidi of onderhandelend over een gouden sieraad in de Goudsoek. Veel plezier!

UAE