Steden

Een wandeling door de levendige wijk Deira maken

Ontdek de bruisende sfeer van Deira

Als je in Dubai bent, mag een bezoek aan de levendige wijk Deira zeker niet ontbreken. Deze historische wijk staat bekend om zijn drukke markten, smalle steegjes en diverse culturele bezienswaardigheden. Het is de perfecte plek om een glimp op te vangen van het echte Dubai en te genieten van de lokale sfeer.

Verken de traditionele souks

Deira staat bekend om zijn vele traditionele souks, waar je allerlei producten kunt kopen, van specerijen en goud tot textiel en elektronica. Wandel door de smalle steegjes en laat je betoveren door de kleuren, geuren en geluiden van de souks. Vergeet niet om te onderhandelen over de prijs, dit hoort bij de ervaring!

Bezoek de Al Fahidi Historical Neighbourhood

Een wandeling door de Al Fahidi Historical Neighbourhood neemt je mee terug in de tijd. Hier vind je prachtig gerestaureerde windtorens, traditionele huizen en musea die je meer vertellen over de geschiedenis van Dubai. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het Dubai Museum, dat zich in een oud fort bevindt.

Geniet van lokale lekkernijen

Na al dat wandelen en shoppen is het tijd om te genieten van lokale lekkernijen. In Deira vind je tal van restaurants en eetkraampjes waar je kunt proeven van heerlijke gerechten uit de Arabische wereld. Probeer zeker eens een traditionele Arabische koffie of een zoete baklava!

Doe praktische informatie op over Deira

Locatie:

Deira ligt in het oostelijke deel van Dubai, aan de oevers van de Dubai Creek. Het is gemakkelijk te bereiken met de taxi of het openbaar vervoer.

Openingstijden souks:

  • Goudsoek: dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur
  • Specerijensoek: dagelijks geopend van 09:00 tot 20:00 uur

Entreekosten Dubai Museum:

Volwassenen: AED 3, kinderen onder 6 jaar: gratis

Geniet van het avontuur in Deira!

Een wandeling door Deira is een ware ontdekkingsreis. Laat je verrassen door de diversiteit en levendigheid van deze historische wijk en dompel je onder in de lokale cultuur. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten!

UAE