Eten & Drinken

Levendige voedselmarkten en souks in de oude wijken van Dubai

Levendige voedselmarkten en souks in de oude wijken van Dubai

Als je aan Dubai denkt, denk je waarschijnlijk aan hoge gebouwen, luxe winkelcentra en mooie stranden. Maar wist je dat Dubai ook een bruisende culinaire scene heeft in de oude wijken van de stad? Hier vind je levendige voedselmarkten en souks waar je de meest heerlijke gerechten kunt proeven en lokale producten kunt kopen. In dit artikel neem ik je mee op een culinaire ontdekkingsreis door de oude wijken van Dubai.

De Dubai Spice Souk

Als je van exotische kruiden en specerijen houdt, dan is de Dubai Spice Souk een absolute must-visit. Hier vind je smalle steegjes vol met kleurrijke kruiden, gedroogd fruit, noten en andere lekkernijen. De geuren die je hier tegemoet komen zijn werkelijk onweerstaanbaar. Vergeet niet om te onderhandelen over de prijs, want dat hoort er nu eenmaal bij in de souk.

Probeer zeker de volgende lokale specialiteiten:

  • Arabische koffie
  • Dadels gevuld met pistache
  • Saffraan uit Iran

De Dubai Gold Souk

Naast de Spice Souk is de Dubai Gold Souk een andere populaire bestemming in de oude wijken van Dubai. Hier vind je talloze juweliers die de meest prachtige gouden sieraden verkopen. Of je nu op zoek bent naar een trouwring, armband of ketting, je vindt het hier allemaal. En wie weet, misschien loop je wel met een glinsterende souvenir naar buiten.

Tip:

Vergeet niet om de prijzen te vergelijken bij verschillende juweliers voordat je een aankoop doet. Onderhandelen over de prijs is ook hier gebruikelijk.

De Bur Dubai Souk

De Bur Dubai Souk is een andere levendige markt in de oude wijken van Dubai waar je lokale producten en ambachtelijke goederen kunt kopen. Hier vind je onder andere handgemaakte kleding, tapijten, souvenirs en traditionele Arabische parfums. Ook vind je hier talloze eetkraampjes waar je kunt genieten van lokale lekkernijen zoals falafel, hummus en kunafa.

Vergeet niet om:

  1. De lokale handwerkslieden aan het werk te zien
  2. Te proeven van lokale gerechten bij de eetkraampjes
  3. Een traditionele Arabische parfum te kopen als souvenir

Afsluiting

Na een dag vol culinaire ontdekkingen in de oude wijken van Dubai is het tijd om terug te keren naar de moderne skyline van de stad. Dubai is een stad van contrasten, waar oud en nieuw naast elkaar bestaan. Ik hoop dat deze culinaire reis je een kijkje heeft gegeven in de rijke en diverse keuken van Dubai. Laat je verrassen en geniet van alle smaken die deze stad te bieden heeft!

UAE