Weer & Klimaat

Hittegolven en warmterecords

De hittegolven en warmterecords in Dubai

Als je aan Dubai denkt, denk je waarschijnlijk aan hoge temperaturen en zonnige dagen. En dat klopt ook zeker! Dubai staat bekend om zijn hete klimaat en extreme hittegolven. In dit artikel neem ik je mee in mijn ervaringen met de hittegolven en warmterecords in Dubai en vertel ik je hoe ik daarmee omga.

Hittegolven in Dubai

In Dubai zijn hittegolven geen uitzondering, maar eerder de norm. De zomermaanden, vooral juli en augustus, zijn berucht om hun verstikkende hitte. De temperaturen kunnen dan oplopen tot wel **50 graden Celsius**. Het is alsof je in een oven stapt zodra je buiten stapt. Het is dan ook geen verrassing dat veel mensen in deze periode de verkoeling van hun airconditioned kamer opzoeken.

Ondanks de hitte zijn er genoeg manieren om toch van Dubai te genieten. Zo kun je vroeg in de ochtend of laat in de avond een wandeling maken langs de stranden of door de souks. Ook zijn er genoeg overdekte winkelcentra waar je lekker kunt shoppen zonder te bezwijken onder de warmte.

Warmterecords

Het is geen verrassing dat Dubai regelmatig warmterecords breekt. Zo was 2019 een bijzonder warm jaar voor Dubai, waarin **een recordtemperatuur van 49,9 graden Celsius** werd gemeten. Dit was de hoogste temperatuur sinds de metingen begonnen en laat zien hoe extreem het klimaat in Dubai kan zijn.

In de zomermaanden wordt het dan ook aangeraden om goed voorbereid de hitte tegemoet te treden. Zorg voor voldoende hydratatie, draag lichte en ademende kleding en zoek regelmatig de schaduw op.

Hoe ik omga met de hittegolven in Dubai

Als inwoner van Dubai heb ik geleerd om de hittegolven te omarmen en er het beste van te maken. Zo zorg ik ervoor dat ik altijd voldoende water bij me heb en vermijd ik de heetste uren van de dag. Ook plan ik mijn activiteiten zoveel mogelijk binnenshuis of in koele ruimtes.

Daarnaast maak ik dankbaar gebruik van alle verkoelende opties die Dubai te bieden heeft, zoals de vele zwembaden en het aquapark. Op die manier kan ik toch van het buitenleven genieten zonder oververhit te raken.

Conclusie

De hittegolven en warmterecords in Dubai zijn een gegeven waar je als inwoner of bezoeker mee om moet leren gaan. Het vergt wat aanpassingsvermogen, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen is het prima te doen. En laten we eerlijk zijn, een beetje extra zweten is een kleine prijs om te betalen voor al het moois dat Dubai te bieden heeft. Dus ga lekker op avontuur en geniet van alles wat deze bruisende stad te bieden heeft, zelfs tijdens de heetste dagen van het jaar!

UAE