Reisgidsen

Essentiële woorden en zinnen in het Arabisch voor reizigers naar Dubai

Essentiële woorden en zinnen in het Arabisch voor reizigers naar Dubai

Als je van plan bent om naar Dubai te reizen, is het handig om een aantal essentiële woorden en zinnen in het Arabisch te kennen. Ook al is Engels de meest gesproken taal in Dubai, waardoor het makkelijk is om je verstaanbaar te maken, kan het tonen van wat basiskennis in het Arabisch je verblijf net wat leuker en interessanter maken. Van simpele begroetingen tot het bestellen van eten, hier zijn enkele handige woorden en zinnen die je zou moeten kennen tijdens een bezoek aan Dubai.

Begroetingen

Als je iemand in Dubai ontmoet, is het altijd een goed idee om ze te begroeten. De meest gebruikte begroeting is As-salaam-alaikum, wat “vrede zij met u” betekent. Als iemand dit tegen jou zegt, kun je antwoorden met Wa alaikum as-salaam, wat betekent “en vrede zij met u ook.”

Belangrijke zinnen en woorden

Als je ergens naartoe wilt in Dubai, is het handig om een paar essentiële zinnen en woorden te kennen om je te helpen navigeren. Hier zijn enkele handige uitdrukkingen:

  • Waar is het toilet? – Ain al-Hammam?
  • Hoeveel kost dit? – Kam thamanoha?
  • Ik spreek geen Arabisch – Ana laa atakalam al-arabiya

Restaurant en eten

Als je uit eten gaat in Dubai, kunnen deze woorden en zinnen van pas komen:

  • Menu – قائمة (Qa’imah)
  • Water – ماء (Ma’a)
  • Rekening alstublieft – الحساب من فضلك (Al-hisaab min fadlik)

Handige tips

Als je moeite hebt om de uitspraak onder de knie te krijgen, vraag dan vriendelijk aan de lokale bevolking om je te helpen. De meeste mensen zullen het waarderen dat je de moeite doet om hun taal te leren! En vooral, wees niet bang om fouten te maken. Het belangrijkste is om te proberen en open te staan voor nieuwe ervaringen. Veel plezier in Dubai!

UAE