Natuur

Nationale parken van de VAE: Buiten de stedelijke drukte

Ontsnap aan de drukte van Dubai in de Nationale parken van de VAE

Als je denkt aan Dubai, denk je waarschijnlijk aan wolkenkrabbers, luxe winkelcentra en drukke snelwegen. Maar wist je dat Dubai ook een aantal prachtige Nationale parken heeft waar je kunt ontsnappen aan de stedelijke drukte en kunt genieten van de natuur? In dit artikel neem ik je mee op ontdekkingstocht naar deze groene oases in de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten.

Al Marmoom Desert Conservation Reserve

**Al Marmoom Desert Conservation Reserve** is een van de bekendste nationale parken van de VAE en ligt op ongeveer een uurtje rijden van Dubai. Dit uitgestrekte reservaat van 40.000 hectare beschermt de natuur en biodiversiteit van de woestijn en biedt bezoekers de kans om te genieten van activiteiten zoals vogels spotten, wandelen en kamperen onder de sterrenhemel.

In het Al Marmoom Desert Conservation Reserve kun je verschillende diersoorten tegenkomen, waaronder Arabische gazellen, woestijnvossen en honderden vogelsoorten. Het reservaat is ook de thuisbasis van de beroemde Dubai Desert Conservation Reserve, waar de bedreigde Arabische Oryx wordt beschermd.

Activiteiten in Al Marmoom Desert Conservation Reserve:

– **Kamperen onder de sterren**
– **Dune bashing**
– **Vogels spotten**
– **Wandelen en fietsen**

Hatta Heritage Village

Op ongeveer 130 kilometer van Dubai ligt Hatta Heritage Village, een historisch en cultureel dorp dat omringd wordt door prachtige bergen en groene oases. Dit schilderachtige dorpje biedt bezoekers de kans om traditionele Emirati cultuur en architectuur te ervaren, terwijl ze genieten van adembenemende uitzichten op het omringende landschap.

In Hatta Heritage Village kun je een wandeling maken door de smalle straatjes en oude gebouwen verkennen, of genieten van een traditionele maaltijd in een van de lokale restaurants. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de nabijgelegen Hatta Dam, waar je kunt kajakken, wandelen en zwemmen in het turquoise water.

Activiteiten in Hatta Heritage Village:

– **Bezoek aan historische gebouwen**
– **Wandelen door de bergen**
– **Kajakken bij Hatta Dam**
– **Genieten van lokale gerechten**

Ras Al Khor Wildlife Sanctuary

**Ras Al Khor Wildlife Sanctuary** is een van de verborgen pareltjes van Dubai en ligt op slechts een steenworp afstand van de bruisende stad. Dit natuurreservaat van 6,2 vierkante kilometer is de thuisbasis van duizenden trekvogels, waaronder flamingo’s, reigers en ooievaars.

In het Ras Al Khor Wildlife Sanctuary kun je genieten van een ongerepte natuur en rustgevende omgeving, terwijl je de vogels observeert vanuit speciaal gebouwde observatiepunten. Het reservaat is ook een populaire plek voor fotografen die de prachtige natuur en wilde dieren willen vastleggen.

Activiteiten in Ras Al Khor Wildlife Sanctuary:

– **Vogels spotten**
– **Fotograferen van wilde dieren**
– **Wandelen langs de kustlijn**
– **Genieten van de zonsondergang**

De Nationale parken van de VAE bieden een welkome afwisseling van de drukte en hectiek van Dubai. Of je nu een natuurliefhebber bent, graag avontuurlijke activiteiten onderneemt of gewoon wilt ontspannen in een rustige omgeving, er is voor ieder wat wils in deze groene oases in de woestijn. Dus trek erop uit en ontdek de prachtige natuur van de Verenigde Arabische Emiraten!

UAE