Praktische info

Informatie over lokale festivals en evenementen in Dubai

Lokale festivals en evenementen in Dubai

In Dubai is er altijd wel iets te doen! Of je nu houdt van muziek, eten, cultuur of sport, er is voor ieder wat wils. In dit artikel deel ik mijn ervaring met enkele van de leukste lokale festivals en evenementen die ik heb bezocht in Dubai. Van kleurrijke markten tot wereldberoemde muziekfestivals, Dubai heeft het allemaal!

Dubai Shopping Festival

Het Dubai Shopping Festival mag je zeker niet missen als je een liefhebber bent van shoppen en goede deals! Dit jaarlijkse festival vindt plaats gedurende een maand en trekt duizenden bezoekers van over de hele wereld. Tijdens het festival zijn er spectaculaire kortingen en aanbiedingen in de vele winkelcentra en winkels in de stad. Ook zijn er vaak optredens van bekende artiesten en vuurwerkshows die het festival extra speciaal maken.

Wanneer:

  • Datum: januari – februari
  • Locatie: diverse winkelcentra en winkels in Dubai

Dubai Food Festival

Ben je een echte foodie? Dan moet je zeker het Dubai Food Festival bezoeken! Tijdens dit culinaire festival kun je genieten van heerlijke gerechten uit de hele wereld, streetfood en foodtrucks. Er zijn ook kookdemonstraties, workshops en proeverijen waar je nieuwe smaken kunt ontdekken. Een absolute aanrader voor liefhebbers van lekker eten!

Wanneer:

  • Datum: maart
  • Locatie: diverse locaties in Dubai

Dubai Jazz Festival

Hou je van jazzmuziek? Dan mag je het Dubai Jazz Festival niet missen! Dit jaarlijkse muziekfestival brengt de beste jazzartiesten van over de hele wereld naar Dubai voor een weekend vol geweldige optredens. De sfeer is altijd gezellig en ontspannen en de locatie, meestal een groot openluchtpodium, zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Wanneer:

  • Datum: februari
  • Locatie: Dubai Media City Amphitheatre

Of je nu liever gaat shoppen, lekker wilt eten of wilt genieten van goede muziek, Dubai heeft voor ieder wat wils. Ik kan niet wachten om weer terug te keren naar deze bruisende stad en nog meer festivals en evenementen te ontdekken!

UAE