Eten & Drinken

High-tea tradities in luxe hotels en theehuizen in Dubai

High-tea tradities in luxe hotels en theehuizen in Dubai

Als je van luxe houdt, dan is Dubai de place to be voor een high-tea ervaring. De stad staat bekend om zijn weelderige hotels en exclusieve theehuizen, waar je kunt genieten van heerlijke hapjes en verfijnde thee. In dit artikel vertel ik je alles over de high-tea tradities in Dubai, gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Luxe hotels

In Dubai vind je talloze luxe hotels die allemaal hun eigen unieke high-tea ervaring bieden. Denk aan prachtige locaties met uitzicht op de skyline van de stad, chique interieurs en uitstekende service. Enkele van de meest populaire hotels voor high-tea zijn:

  • Burj Al Arab – Dit iconische hotel staat bekend om zijn extravagante inrichting en ongeëvenaarde service. De high-tea bij Burj Al Arab is een ware traktatie, met een scala aan zoete en hartige lekkernijen.
  • Armani Hotel – Gelegen in de Burj Khalifa, biedt het Armani Hotel een high-tea ervaring die luxe en elegantie uitstraalt. Geniet van heerlijke sandwiches, scones en petit fours, allemaal prachtig gepresenteerd.
  • One&Only The Palm – Dit prachtige hotel aan het strand biedt een ontspannen high-tea ervaring, met een selectie van exquise gebakjes en verfrissende thee.

Theehuizen

Naast de luxe hotels zijn er ook tal van exclusieve theehuizen in Dubai waar je kunt genieten van een high-tea. Deze theehuizen bieden vaak een intieme en ontspannen sfeer, perfect voor een gezellig samenzijn met vrienden of familie. Enkele van mijn favoriete theehuizen zijn:

  • Shakespeare and Co. – Een charmant theehuis met meerdere vestigingen in de stad, waar je kunt genieten van heerlijke thee en verse gebakjes.
  • Madinat Jumeirah – Dit sprookjesachtige complex heeft verschillende theehuizen waar je kunt genieten van traditionele Arabische lekkernijen en heerlijke thee.

Tradities

De high-tea tradities in Dubai zijn een mix van Britse en Arabische invloeden, wat zorgt voor een unieke ervaring. Een typische high-tea in Dubai bestaat uit een selectie van hartige en zoete lekkernijen, zoals sandwiches, scones, cakes en petit fours. De thee wordt vaak geserveerd in prachtig porselein en er zijn vaak verschillende soorten thee om uit te kiezen.

Naast de traditionele lekkernijen, kunnen sommige high-tea ervaringen in Dubai ook worden uitgebreid met champagne, wat de ervaring nog luxueuzer maakt. Verder is het gebruikelijk om tijdens een high-tea te genieten van live muziek of andere entertainment, wat zorgt voor een extra feestelijke sfeer.

Afsluiting

Of je nu een liefhebber bent van high-tea of gewoon op zoek bent naar een heerlijke culinaire ervaring, Dubai heeft zeker iets te bieden. Met zijn luxe hotels, exclusieve theehuizen en unieke tradities, is een high-tea in Dubai een ervaring die je niet snel zult vergeten. Dus waar wacht je nog op? Boek een tafel en laat je verwennen in stijl!

UAE