Musea

Etihad Museum

Welkom bij het Etihad Museum in Dubai

Ben je geïnteresseerd in de rijke geschiedenis van de Verenigde Arabische Emiraten? Dan is het Etihad Museum in Dubai de perfecte plek voor jou! Dit prachtige museum neemt je mee op een boeiende reis door de tijd en laat je kennismaken met de fascinerende geschiedenis en cultuur van het land. Ik bezocht onlangs dit indrukwekkende museum en ik kan niet wachten om mijn ervaring met je te delen!

De geschiedenis van het Etihad Museum

Het Etihad Museum, geopend in januari 2017, is een eerbetoon aan de oprichting van de Verenigde Arabische Emiraten in 1971. Het museum is gevestigd in een opvallend modern gebouw dat is ontworpen als een symbolische interpretatie van de ondertekening van het Verdrag van Unie door de zeven emiraten die het land vormen: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Quwain, Fujairah en Ras Al Khaimah. Dit historische moment wordt tot leven gebracht in de verschillende tentoonstellingen en displays die het museum te bieden heeft.

Wat kun je verwachten?

Als je het Etihad Museum bezoekt, kun je een fascinerende reis verwachten die begint met de prehistorie van de Verenigde Arabische Emiraten en eindigt met de oprichting van de moderne staat in 1971. Je leert over de tradities, cultuur en erfgoed van de Emiraten en krijgt inzicht in de politieke en economische ontwikkelingen die het land hebben gevormd zoals het vandaag is. Het museum herbergt een schat aan historische documenten, artefacten en interactieve displays die je meenemen door de rijke geschiedenis van de UAE.

Tentoonstellingen en hoogtepunten

  • De Uniehal: Hier kun je replica’s van historische documenten en objecten bekijken die verband houden met de oprichting van de Verenigde Arabische Emiraten.
  • De Etihad Paviljoens: Verdeeld in acht paviljoens die elk een ander aspect van de Emirati-geschiedenis belichten, van de prehistorie tot de moderne tijd.
  • De Galerij van Grondleggers: Hier worden de visionaire leiders geëerd die hebben bijgedragen aan de vorming van de Emiraten.
  • Interactieve displays: Geniet van boeiende multimedia-installaties en educatieve activiteiten die de geschiedenis tot leven brengen voor jong en oud.

Naast de vaste tentoonstellingen organiseert het museum regelmatig tijdelijke exposities, evenementen en educatieve programma’s om bezoekers van alle leeftijden en achtergronden te betrekken bij de rijke geschiedenis van de Verenigde Arabische Emiraten.

Praktische informatie

Het Etihad Museum is geopend van zaterdag tot donderdag van 10:00 tot 20:00 uur, en op vrijdag van 14:00 tot 20:00 uur. De toegangsprijs bedraagt 25 AED voor volwassenen en 10 AED voor kinderen onder de twaalf jaar. Het museum biedt ook rondleidingen voor groepen en educatieve programma’s voor scholen en instellingen. Er is een café en een cadeauwinkel waar je unieke souvenirs en memorabilia kunt kopen om je ervaring in het Etihad Museum te herdenken.

Adres

Etihad Museum is gevestigd aan Jumeirah Beach Road, naast Union House in Dubai. Je kunt het museum gemakkelijk bereiken met de auto, taxi of het openbaar vervoer. Parkeren is beschikbaar in de nabijgelegen parkeergarage.

Een onvergetelijke ervaring

Ik heb echt genoten van mijn bezoek aan het Etihad Museum. Het was fascinerend om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van de Verenigde Arabische Emiraten en me onder te dompelen in de rijke erfgoed van het land. Of je nu een geschiedenisfanaat bent of gewoon geïnteresseerd bent in de Emirati-cultuur, het Etihad Museum heeft voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Breng een bezoek aan dit prachtige museum en laat je betoveren door de geschiedenis van de UAE!

UAE