Steden

Een ritje maken in de traditionele abraʼs van Dubai Creek

Ervaar de traditionele abra’s van Dubai Creek

Als je in Dubai bent, mag een ritje in de traditionele abraʼs van Dubai Creek absoluut niet ontbreken. Deze houten watertaxi’s vormen al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van het lokale vervoerssysteem en bieden een unieke manier om de stad vanaf het water te verkennen. Ik heb onlangs zelf een ritje gemaakt en kan je vertellen dat het een ervaring is die je niet snel zult vergeten.

Over Dubai Creek

De Dubai Creek is een natuurlijke zeearm die dwars door het hart van de stad loopt en een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van Dubai als handelscentrum. Langs de kades van de creek vind je markten, handelshuizen en historische gebouwen die een inkijk geven in de rijke geschiedenis van de stad. De abraʼs vormen een essentieel onderdeel van het lokale transportnetwerk en verbinden de verschillende delen van de stad op een traditionele en charmante manier.

De abraʼs van Dubai Creek

De abraʼs zijn kleine houten boten die plaats bieden aan ongeveer 20 passagiers en worden voortgestuwd door een motor. Ze varen heen en weer tussen de beide oevers van de creek en vormen een goedkope en snelle manier om je door het stadscentrum te verplaatsen. De boten zijn kleurrijk versierd en de kapiteins zijn vriendelijk en behulpzaam. Een ritje in een abra geeft je een authentieke ervaring van Dubai zoals het vroeger was.

Hoe maak je een ritje?

Het maken van een ritje in een abra is eenvoudig. Je kunt gewoon naar een van de vele aanlegsteigers aan de oever van de creek lopen en instappen. De tarieven zijn zeer betaalbaar en je kunt ter plaatse betalen. De abraʼs varen de hele dag door, dus je hoeft nooit lang te wachten op een boot. Tijdens de rit kun je genieten van het prachtige uitzicht op de skyline van Dubai en de drukke bedrijvigheid op het water.

Wat kun je zien tijdens de rit?

Tijdens mijn ritje in de abra heb ik genoten van het contrast tussen de moderne wolkenkrabbers aan de ene kant van de creek en de traditionele handelshuizen aan de andere kant. Je kunt ook de vele dhows en abras voorbij zien varen die nog steeds actief zijn in de handel in de regio. Langs de kades kun je oude markten en souks zien waar je lokale producten en souvenirs kunt kopen. Het is een boeiende mix van oud en nieuw die Dubai zo uniek maakt.

Kom en ervaar het zelf

Als je Dubai bezoekt, mag een ritje in de traditionele abraʼs van Dubai Creek niet ontbreken. Het is een unieke manier om de stad vanaf het water te verkennen en een inkijk te krijgen in de rijke geschiedenis en cultuur van Dubai. Dus waar wacht je nog op? Stap aan boord en laat je betoveren door de charme van de creek en zijn traditionele watertaxi’s. Het wordt een ervaring om nooit te vergeten!

UAE