Eten & Drinken

Dubaiʼs groeiende ambachtelijke bier- en cocktailscene

Dubai’s groeiende ambachtelijke bier- en cocktailscene

Als je denkt aan Dubai, denk je waarschijnlijk aan luxe winkelcentra, hoge gebouwen en prachtige stranden. Maar wist je dat Dubai ook een groeiende ambachtelijke bier- en cocktailscene heeft? Steeds meer mensen in Dubai zijn op zoek naar unieke en trendy drankjes, en daar spelen de ambachtelijke brouwerijen en cocktailbars handig op in. In dit artikel neem ik je mee op een ontdekkingsreis door Dubai’s bruisende drinkcultuur.

Ambachtelijke brouwerijen in Dubai

In de afgelopen jaren zijn er verschillende ambachtelijke brouwerijen geopend in Dubai, die elk hun unieke bieren aanbieden. Brouwerijen zoals The Taphouse en Reform Social & Grill hebben een breed scala aan ambachtelijke bieren op de tap, van hoppige IPA’s tot rijke stouts. Deze brouwerijen zijn niet alleen een geweldige plek om te genieten van een goed glas bier, maar ze organiseren ook regelmatig proeverijen en evenementen waar je meer kunt leren over het brouwproces en verschillende bierstijlen.

Populaire ambachtelijke bieren in Dubai:

  • White Zen: Een verfrissende witbier met hinten van koriander en sinaasappel.
  • Desert Stout: Een rijke en romige stout met tonen van koffie en chocolade.
  • Sandstorm IPA: Een hoppige IPA met een citrusachtige afdronk.

Cocktailbars met een twist

Naast ambachtelijke brouwerijen zijn er ook vele cocktailbars in Dubai die zich richten op creatieve en smaakvolle cocktails. Van verborgen speakeasies tot dakterrassen met een adembenemend uitzicht, er is voor elk wat wils. Bartenders in Dubai zijn steeds meer bezig met het creëren van unieke drankjes met lokale ingrediënten en exotische smaken.

Enkele unieke cocktails om te proberen:

  • Camel Milk White Russian: Een twist op de klassieke White Russian, gemaakt met heerlijke kamelenmelk.
  • Spice Souq Sour: Een pittige en kruidige cocktail geïnspireerd op de lokale kruidenmarkt.
  • Pear and Ginger Martini: Een verfrissende cocktail met perenlikeur en gemberbier.

De toekomst van de ambachtelijke drankscene in Dubai

Met de groeiende vraag naar unieke en lokale drankjes, ziet de toekomst van de ambachtelijke drankscene in Dubai er rooskleurig uit. Steeds meer bars en restaurants kiezen ervoor om ambachtelijke bieren en cocktails aan te bieden, waardoor bezoekers een steeds bredere keuze hebben. Of je nu een liefhebber van bier bent of liever geniet van een verrassende cocktail, Dubai heeft voor ieder wat wils.

Wat vind jij van Dubai’s groeiende ambachtelijke drankscene? Laat het ons weten in de reacties!

Dus, de volgende keer dat je in Dubai bent, vergeet dan niet de ambachtelijke brouwerijen en cocktailbars te bezoeken en geniet van al het lekkers dat deze bruisende stad te bieden heeft. Proost!

UAE