Musea

Coffee Museum

Ontdek de wereld van koffie bij het Coffee Museum in Dubai

Ben jij een echte koffieliefhebber en ben je toevallig in Dubai? Dan mag een bezoek aan het Coffee Museum zeker niet ontbreken! Dit unieke museum neemt je mee op een reis door de geschiedenis van koffie, van de oorsprong tot de verschillende koffiebereidingsmethoden. Ik bezocht onlangs het museum en was aangenaam verrast door de hoeveelheid informatie en de passie voor koffie die er tentoongesteld wordt.

De geschiedenis van koffie

Bij binnenkomst in het Coffee Museum word je meteen ondergedompeld in de wereld van koffie. Het museum vertelt het verhaal van hoe koffie ontdekt werd en hoe het door de eeuwen heen populair is geworden over de hele wereld. Van de oorsprong in Ethiopië tot de koffiehuizen in Europa, je leert alles over de rijke geschiedenis van dit geliefde drankje.

Interactieve tentoonstellingen

Wat het Coffee Museum zo bijzonder maakt, zijn de interactieve tentoonstellingen waar je als bezoeker aan kunt deelnemen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf koffiebonen malen en verschillende koffievariëteiten proeven. Ook zijn er workshops waar je leert hoe je de perfecte espresso moet zetten en kun je je kennis testen in een koffie-quiz. Een unieke en educatieve ervaring voor jong en oud!

Exclusieve koffiecollectie

Het museum beschikt over een indrukwekkende collectie koffieartefacten en -attributen uit verschillende tijdperken en culturen. Van antieke koffiemolens tot handgeschilderde koffiekopjes, er is zoveel te zien! Ook kun je een kijkje nemen in de koffiebibliotheek waar je meer te weten kunt komen over de verschillende soorten koffie en de kunst van het koffiezetten.

Proef de heerlijkste koffie

Na al dat leren en ontdekken is het tijd om zelf te genieten van een heerlijk kopje koffie. In het café van het museum kun je terecht voor een vers gezette espresso, cappuccino of een traditionele Turkse koffie. Ook kun je hier terecht voor koffiecocktails en speciale koffiedesserts. Een perfecte afsluiting van je bezoek aan het Coffee Museum!

Praktische informatie

Locatie en openingstijden

Het Coffee Museum bevindt zich in Al Fahidi Fort in het historische Al Fahidi district van Dubai. Het museum is geopend van zaterdag tot donderdag, van 9:00 tot 17:00 uur. Op vrijdag is het museum gesloten.

Toegangsprijs

De toegang tot het Coffee Museum bedraagt 20 AED voor volwassenen en 10 AED voor kinderen onder de 12 jaar. Studenten en senioren krijgen korting op vertoon van hun studentenkaart of identiteitsbewijs.

Boek een rondleiding

Wil je meer uit je bezoek halen? Dan kun je ook een rondleiding boeken bij het Coffee Museum. Een deskundige gids leidt je door de tentoonstellingen en deelt interessante verhalen en weetjes over koffie. Een aanrader voor de echte koffiekenner!

Speciale evenementen

Het Coffee Museum organiseert regelmatig speciale evenementen en workshops rondom koffie. Houd de website van het museum in de gaten voor actuele informatie en komende evenementen. Wie weet kun je wel deelnemen aan een koffieproeverij of een baristaworkshop!

Ontdek de wereld van koffie

Het Coffee Museum is een must-visit voor iedereen die houdt van koffie en geïnteresseerd is in de geschiedenis en de kunst van het koffiezetten. Laat je inspireren door de rijke cultuur en tradities van koffie en geniet van een unieke ervaring in hartje Dubai. Tot ziens bij het Coffee Museum!

UAE