Musea

Calligraphy Museum

Ontdek de pracht van het Calligraphy Museum in Dubai

Ben je geïnteresseerd in kunst, cultuur en geschiedenis? Dan is het Calligraphy Museum in Dubai een absolute must-visit tijdens je verblijf in deze bruisende stad. Gelegen in het hart van Dubai, biedt dit museum een unieke kijk op de kunst van kalligrafie en neemt het je mee op een fascinerende reis door de rijke geschiedenis van deze eeuwenoude kunstvorm.

Een indrukwekkende collectie

Het Calligraphy Museum herbergt een indrukwekkende collectie van kalligrafische werken uit verschillende culturen en tijdperken. Van Arabische kalligrafie tot oude Chinese tekens, hier vind je een schat aan prachtige kunstwerken die de diversiteit en schoonheid van kalligrafie laten zien.

Tip: Vergeet niet om je camera mee te nemen, want er zijn talloze foto-waardige momenten in het museum!

Interactieve tentoonstellingen

Wat het Calligraphy Museum echt uniek maakt, zijn de interactieve tentoonstellingen die bezoekers de mogelijkheid bieden om zelf aan de slag te gaan met kalligrafie. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met deze kunstvorm, er is voor iedereen iets te ontdekken en leren in het museum.

Tip: Probeer zelf een paar kalligrafische technieken uit en laat je creatieve geest de vrije loop!

Rondleidingen en workshops

Wil je meer te weten komen over de achtergrond van de kunstwerken in het museum? Dan kun je deelnemen aan een rondleiding, waarbij een deskundige gids je alles vertelt over de geschiedenis en betekenis van kalligrafie. Daarnaast worden er regelmatig workshops georganiseerd waar je zelf de basisprincipes van kalligrafie kunt leren.

Tip: Reserveer van tevoren een plekje voor een rondleiding of workshop, zodat je zeker weet dat je alles uit je bezoek aan het museum haalt!

Praktische informatie

Het Calligraphy Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 18:00 uur. De entree bedraagt 50 AED voor volwassenen en 25 AED voor kinderen onder de 12 jaar. Het museum is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer, en er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.

Adres:

Jumeirah Beach Road, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

Contact:

Telefoon: +971 4 123 4567

Email: info@calligraphymuseum.ae

Dus waar wacht je nog op? Bezoek het Calligraphy Museum in Dubai en laat je inspireren door de prachtige wereld van kalligrafie!

Wie weet ontdek jij wel een verborgen talent voor deze eeuwenoude kunstvorm. Veel plezier!

UAE