Reisgidsen

Alternatieve activiteiten buiten de toeristische gebieden van Dubai

Ontdek de verborgen schatten van Dubai buiten de toeristische gebieden

Dubai staat bekend om zijn weelderige hotels, extravagante winkelcentra en adembenemende skyline. Maar wist je dat er ook vele alternatieve activiteiten te beleven zijn buiten de toeristische gebieden? Als je op zoek bent naar een unieke en authentieke ervaring in Dubai, dan is het de moeite waard om de gebaande paden te verlaten en de verborgen schatten van deze dynamische stad te ontdekken.

1. Ontdek de charmante wijk Al Fahidi

Verborgen in het hart van Dubai vind je de historische wijk Al Fahidi, ook wel bekend als Bastakiya. Wandel door de smalle steegjes en bewonder de prachtige windtorens en traditionele Arabische architectuur. Bezoek het Dubai Museum en leer meer over de rijke geschiedenis van de stad. Vergeet niet een kopje traditionele Arabische koffie te drinken in een van de gezellige cafés!

2. Maak een woestijnsafari naar de oase van Al Marmoom

Ontsnap aan de drukte van de stad en verken de uitgestrekte woestijn van Dubai tijdens een woestijnsafari naar Al Marmoom. Stap in een 4×4 voertuig en rijd door de zandduinen terwijl de zon ondergaat. Geniet van een traditionele Arabische maaltijd onder de sterren en bewonder de prachtige oase van Al Marmoom, een ware oase van rust en schoonheid.

3. Bezoek de Dubai Miracle Garden

Als je houdt van kleurrijke bloemen en prachtige tuinen, mag een bezoek aan de Dubai Miracle Garden niet ontbreken. Deze tuin is gelegen in de woestijn en herbergt meer dan 150 miljoen bloemen in allerlei vormen en kleuren. Wandel door de verschillende thematische secties en bewonder de unieke creaties van flora en fauna. Een absolute must-see voor natuurliefhebbers!

4. Verken de traditionele markten van Dubai

Laat je onderdompelen in de levendige sfeer van de traditionele markten van Dubai, zoals de Gold Souk en de Spice Souk. Dwaal door de smalle steegjes en bewonder de glinsterende sieraden en kruiden die hier worden verkocht. Vergeet niet om af te dingen en een souvenir mee te nemen naar huis als aandenken aan je reis naar Dubai!

Conclusie

Ontdek de alternatieve kant van Dubai en laat je verrassen door de verborgen schatten die deze stad te bieden heeft. Van historische wijken tot kleurrijke tuinen, er is voor elk wat wils buiten de toeristische gebieden. Dus stap uit je comfortzone en verken Dubai op een unieke en authentieke manier!

UAE